در این قطعنامه که توسط کانادا به مجمع ارائه شده و ۳۸ کشور دیگر نیز از آن حمایت کرده بودند و در نهایت مورد تایید ۷۸ کشور قرار گرفت به نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران اشاره شده است.
«این قطعنامه به تعداد بسیار نگرانکننده احکام اعدام، دستگیریهای گسترده و سیستماتیک و بازداشتهای خودسرانه، محرومیت عمدی زندانیان از دسترسی به درمان و خدمات پزشکی، بدرفتاری با زندانیان در زندان اوین، آزار و اذیت و ارعاب مخالفان و مدافعان حقوق بشر، استفاده از شکنجه برای گرفتن اعتراف و مرگهای مشکوک زندانیان اشاره کرده است.
این قطعنامه سازمان ملل بر لزوم تحقیقات معتبر، مستقل و بیطرفانه در پاسخ به همه موارد شدید نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران از جمله ناپدید شدن اجباری، اعدامهای غیرقانونی و حذف شواهد اینگونه جرایم تاکید کرده و خواستار پایان دادن به مصونیت از مجازات برای چنین جنایاتی در جمهوری اسلامی شده است.
در قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل همچنین نگرانی جدی از ادامه اجرای مجازات اعدام در جمهوری اسلامی ایران برای افراد زیر سن قانونی، ابراز شده و از جمهوری اسلامی ایران خواسته شده است که اجرای مجازات اعدام علیه افراد زیر سن قانونی را متوقف کند، از جمله افرادی که در زمان وقوع جرم سن آنها زیر ۱۸ سال بوده است.
در این قطعنامه تصریح شده است که اعدام افرادی که در زمان وقوع جرم زیر ۱۸ سال سن داشتهاند٬ نقض کنوانسیون بین المللی حقوق کودک است.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد همچنین از حکومت ایران خواسته است تا به تبعیض علیه اقلیتهای مذهبی و دینی در این کشور از جمله جامعه بهایی پایان دهد.
از اوایل دهه ۱۹۸۰ قطعنامههایی درباره «وضعیت حقوق بشر ایران» به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه و تصویب شده است. طی چهار دهه گذشته وضعیت نقض حقوق بشر در ایران همواره از نگرانیهای حقوق بشری سازمان ملل بوده است.»
تمامی دولت های همسایه ایران یا به این قطعنامه رای منفی دادند و یا ممتنع و یا غایب بودند.
همسایگان ایران شامل عراق، افغانستان، آذربایجان ، ارمنستان ، ترکمنستان، امارات متحده عربی ، عملن و پاکستان ، علیه این قطعنامه و در حقیقت علیه ملت ایران رای دادند.
کشورهای مسلمان نیز به جز ترکیه که غایب بود و اردن که رای ممتنع داد بقیه هم آوا با کشورهایی که خود بیشترین تخلفات را در رعایت حقوق بشر را می کنند بمانند بلاروس، فدراسیون روسیه و جمهوری کمونیستی چین علیه ملت ایران و به نفع حکومت جمهوری اسلامی رای دادند.
کشورهایی که همسو با ملت ایران و به نفع قطعنامه رای دادند عبارت بودند از کانادا، ایالات متحده ، اکثریت کشورهای دموکراتیک غربی و اسرائیل.