ایرانیان آمریکایی آزار و شکنجه شدید بهائیان در ایران را محکوم کردند
به روز شده در      چهارشنبه 2 شهریور 1401     -   Wednesday August 24 2022


میترا جشنی، مدیر اجرایی بنیاد فرشگرد در واشنگتن دی سی گفت: اگر رسانه های جهان، مخالفان جمهوری اسلامی ایران را حمایت کنند و چهره واقعی این فرقه جنایتکار را نشان دهند، رهبران این رژیم سرکوبگر مجبور به عقب نشینی خواهند شد.
با افزایش ناگهانی آزار و اذیت ایرانیان بهائی ساکن ایران در اوایل ماه جاری توسط رژیم جمهوری اسلامی، کنشگران ایرانی آمریکایی و رهبران جامعه یهودی ایالات متحده نیز توجه عمومی بیشتری را به وضعیت اسفبار بهائیان جلب کرده‌اند. 
بر اساس گزارش اخیر جامعه جهانی بهائی (BIC) مستقر در ژنو، نزدیک به 200 نفر از نیروهای امنیتی رژیم جمهوری اسلامی ایران در سوم آگست سال جاری، 6 خانه بهائیان روستایی در استان مازندران ایران را ویران و حدود 50 جریب(ایکر) زمین متعلق به آنها را مصادره کرده اند.
تصاویر ویدئویی از روستای ویران شده بهائیان «روشنکوه» که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، مردان، زنان، کودکان و سالمندان بهائی را نشان می‌دهد که پس از تخریب خانه‌ها و مزارعشان توسط تجهیزات سنگین رژیم جمهوری اسلامی، اشک می ریزند و گریه می کنند. 
 
فرهاد ثابتان، سخنگوی ایرانی-آمریکایی سازمان جامعه جهانی بهائی (BIC) در ایالات متحده گفت: «اقدامات نیروهای امنیتی رژیم جمهوری اسلامی علیه بهائیان بی گناه ساکن روستای روشنکوه با ادعای اینکه این افراد امنیت ملی ایران را به خطر می اندازند، ظالمانه است».
 
در همان زمان، وزارت اطلاعات ایران در 31 جولای بیانیه‌ای منتشر کرد که نشان می‌دهد ده‌ها نفر از بهائیان را در سراسر ایران دستگیر کرده‌اند، از جمله رهبران بهائی که ادعا می‌کردند اطلاعاتی را جمع‌آوری و به مرکز بهائیان  در اسرائیل منتقل کرده‌اند. 
 
فرهاد ثابتان به سندیکای خبری یهودیان (JNS) گفت که حداقل سه نفر از دستگیرشدگان، از رهبران مشهور جامعه بهائیان  در ایران می باشند که اخیراً پس از گذراندن 10 سال محکومیت به اتهامات واهی اقدام علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی از زندان آزاد شده اند.
 
ثابتان که ساکن شمال کالیفرنیا می باشد، می گوید: «در 43 سال گذشته از زمان روی کار آمدن این رژیم در ایران، من حتی یک مدرک  محکم و متقن ندیدم که بتوان با آن، یک نفر از اعضای بهائی  ساکن این کشور را به جاسوسی متهم کرد. آزار و شکنجه بهائیان در ایران صرفاً بر اساس نفرت ویژه رژیم جمهوری اسلامی از کسانی است که، به جای پیروی از اسلام رادیکال این رژیم، از دین خودشان پیروی می کنند.
علاوه بر این، سعید دهقان، وکیل حقوق بشر ایرانی مستقر در تهران، در 18 آگست در توییتر گزارش داد که دادگاه انقلاب اسلامی در استان سمنان به تازگی دستور مصادره تعدادی از املاک بهائیان در این استان را صادر کرده است.
 
رهبران سازمان جامعه جهانی بهائی (BIC) اعلام کرده اند که رسما نامه‌ای را با امضای 25 سازمان بزرگ و کنشگران حقوق بشر به جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده ارسال کرده‌ و از او خواسته اند که نه تنها افزایش اخیر آزار و اذیت بهائیان در ایران را محکوم کند، بلکه برای اقدامات سازماندهی شده این رژیم علیه بهائیان، فشار زیادی بر این رژیم وارد کند.
 
*عقب نشینی در برابر ظلم
دین بهائی در سال 1844 در شهر شیراز توسط سید علی محمد آغاز شد و اعلام کرد که از جانب خداوند مبعوث شده است تا بشریت را برای عصر جدید صلح و ظهور قریب الوقوع پیامبری بزرگتر از خودش آماده کند. علی محمد لقب «باب» را به خود گرفت و به تدریج 20000 پیرو با عنوان بابیسم به دست آورد. روحانیت شیعه و سلطنت پیرو مذهب شیعه ایران در آن زمان از ترس محبوبیت این مذهب جدید، او و پیروانش را که آنها را بدعت گذار می دانستند، مورد آزار و اذیت قرار دادند. او بعداً در سال 1850 در ملاء عام اعدام شد.
«میرزا حسینعلی» - معروف به بهاءالله - خود مذهب بهائیت را تأسیس کرد و شروع به گسترش آن در مناطق مختلف ایران کرد. روحانیون اسلامی و پادشاه وقت ایران، مجدداً با احساس خطر از سوی این دین جدید، بهاءالله را دستگیر، زندانی و در نهایت از ایران تبعید کردند، جایی که او و بسیاری از پیروانش مجبور شدند در سرزمین‌های تحت کنترل عثمانی زندگی کنند.
با این وجود، بسیاری از ایرانیان به پیروی از آیین بهائی در ایران ادامه دادند و تا سال 1979 تعداد آنها به نیم میلیون نفر در کشور افزایش یافت. امروزه، دین بهائی حدود 5 میلیون پیرو در سراسر جهان دارد.
این پیروان به دلیل متفاوت بودن عقایدشان و داشتن مکانی مقدس  در حیفا( در خاک اسرائیل)  از سوی خامنه ای رهبر رژیم جمهوری اسلامی ایران، زندانی و شکنجه و یا متهم به جاسوسی می شوند .
 
ثابتان می گوید: « در حالی که سرشماری مناسبی از جمعیت فعلی جامعه بهایی ایران انجام نشده است، تخمین زده می شود که تعداد آنها در این کشور حدود 350000 نفر باشد و علیرغم اینکه با آزار و اذیت غیرقابل توصیف و تبعیض دائمی به دلیل اعتقاداتشان مواجه هستند، همچنان در ایران زندگی می کنند.»
وی اضافه می کند: «بسیاری از بهائیان طی این 43 سال پس از انقلاب اسلامی از ایران فرار کرده اند، اما بسیاری از کسانی که در آنجا مانده‌اند به من گفته‌اند که واقعا ایران را به‌عنوان وطن خود دوست دارند.» آن‌ها احساس می‌کنند که مجبورند برای ماندن در کشور، بدون خشونت،  علیه ظلم و ستم رژیم سرپیچی کنند.»
 
نادر سعیدی، استاد تاریخ و دین بهائی در ایران، در دانشگاه لس آنجلس کالیفرنیا، (UCLA) می گوید: در حالی که اقلیت‌های مذهبی مانند یهودیان، مسیحیان و زرتشتیان ساکن در ایران از حداقل حقوق تحت قوانین رژیم جمهوری اسلامی برخوردار هستند. بهائیان ایران هیچگونه حقوق قانونی یا حمایتی بر اساس قانون اساسی این رژیم ندارند.
سعیدی گفت: «در 42 سال گذشته، رژیم جمهوری اسلامی در ایران یک کمپین سیستماتیک آزار و اذیت علیه ایرانیان بهائی  را انجام داده است. بهائیان در ایران از تحصیلات عالی دانشگاهی و ورود به برخی مشاغل منع شده‌اند و با فشارهای اجتماعی بیشتری روبرو می باشند، همچنین در زمینه فرصت‌های شغلی مورد تبعیض قرار می‌گیرند، و رژیم به مردم می‌گوید که از هرگونه تماس فیزیکی با آنها خودداری کنند به دلیل اینکه، ادعا می‌کنند بهائی‌ها «نجس» هستند».
سعیدی می گوید از زمان استقرار رژیم جمهوری اسلامی در ایران در سال 1979، صدها بهایی توسط این رژیم دستگیر، زندانی و شکنجه شده اند. او گفت که بیش از 200 نفر بهائی نیز در دو دهه اول پس از انقلاب توسط رژیم اعدام شده اند.
 
وی اضافه می کند: در حالی که رژیم در دهه های 1980 و 1990 به طور غیرمستقیم افراد محلی را به آزار و اذیت بهائیان ایرانی تشویق می کرد، امروز حملات به بهائیان بیشتر توسط دستگاه امنیتی خود رژیم انجام می شود. سعیدی تأکید می کند که پیش از این، رژیم جمهوری اسلامی از واکنش جامعه جهانی به دلیل آزار و اذیت بهاییان می ترسید، بنابراین آنها همیشه ادعا می کردند که این یک نوع حادثه تصادفی یا به دلیل اقدامات سر خود بوده است. ولی در سال‌های اخیر، آنها با انجام حملات مستقیم و برنامه ریزی شده توسط نیروهای خود علیه بهائیان ، بسیار جسورتر شده‌اند.
 
فرهاد ثابتان افزایش آزار و اذیت بهاییان توسط جمهوری اسلامی را به تلاش این رژیم برای دلسرد کردن تعداد زیادی از مسلمانان ایرانی که اخیراً داوطلبانه به ادیان دیگر در کشور گرویده اند، نسبت می دهد.
وی می گوید : «رژیم نگران است که بخش های بزرگی از جامعه در ایران، اسلام رادیکال را ترک کنند و از این رو، از حکومت و سیاست تئوکراتیک شکست خورده خود ناراحت هستند. زیرا ایرانیان، نه تنها بهائیت را پذیرفته اند، بلکه به دین های مسیحیت و زرتشتی گرویده اند.»
 
رضا پرچی زاده، نظریه پرداز ایرانی آمریکایی مستقر در مریلند، گفت که رژیم اسلامی حاکم بر ایران همواره با اعضای بهائیت در تضاد بوده است، زیرا این دین هیچ گونه سلسله مراتب رسمی روحانیت را در جامعه به رسمیت نمی شناسد.
پرچی زاده گفت: «جمهوری اسلامی بهائیان را به دلیل تفسیر لیبرال بهائیت از دین به طور عام و اسلام بطور خاص که موقعیت ممتاز طبقه روحانی حاکم بر ایران را به خطر می اندازد، با نهایت شدت مورد آزار و اذیت قرار می دهد.» بنابراین، رفتار رژیم جمهوری اسلامی با بهائیان بیشتر سیاسی است تا مذهبی، و تقریباً شبیه به آزار و اذیت واتیکان علیه پروتستان ها در دوران اصلاحات مذهبی در اروپا است.
 
یک مشکل جدی اجتماعی
 
بسیاری از رهبران یهودی آمریکا نیز حملاتی را که رژیم ایران علیه بهائیان ایرانی انجام داده است، محکوم کرده اند.
خاخام آبراهام کوپر، معاون و مدیر اقدامات اجتماعی جهانی در مرکز سیمون  ویزنتال، مستقر در لس آنجلساظهار می کند: « عامل نقض حقوق بشر و از بین بردن حیثیت یک اقلیت دینی به دلیل متفاوت بودن عقاید آنها، زندانی و شکنجه و اتهام به جاسوسی به دلیل داشتن مکان مقدسی در حیفا ، فقط می تواند علی خامنه ای باشد. »
اردشیر بابک نیا، فعال یهودی ایرانی و کارشناس هولوکاست مستقر در کالیفرنیای جنوبی، از جامعه بزرگتر یهودیان آمریکا خواست از بهائیان ایرانی که دهه هاست به شدت مورد هدف قرار گرفته اند، حمایت کنند.
او می گوید: ما به عنوان یهودیانی که اجدادشان بدترین آزار و شکنجه را در طول قرن ها در سراسر جهان تجربه کرده اند، مسئولیت ویژه ای داریم که نسبت به هر گروهی که به دلیل مذهب، نژاد یا قومیت هدف قرار می گیرد، حساس باشیم، به ویژه آنهایی که در ایران از دست این رژیم فعلی رنج می برند.
.تعدادی از سازمان‌های ایرانی آمریکایی با مذاهب مختلف، افزایش آزار و اذیت اخیر جامعه بهائی توسط رژیم جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرده‌اند و از رسانه‌های خبری غربی خواسته‌اند که نقض مداوم حقوق بشر این رژیم را پوشش دهند.
 
میترا جشنی که بهائی و مدیر اجرایی «بنیاد فرشگرد»، یک گروه غیرانتفاعی ایرانی آمریکایی مستقر در واشنگتن دی سی است که یک حکومت دموکراتیک سکولار را برای ایران تبلیغ می کند، می گوید: «اگر رسانه‌های دنیا از مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران حمایت کنند و چهره واقعی این فرقه جنایتکار را نشان دهند، رهبران سرکوبگر این رژیم، محکوم به عقب‌نشینی خواهند شد». 
 
دیگر فعالان ایرانی آمریکایی گفته اند که از اینکه نقض فاحش حقوق بشر رژیم جهوری اسلامی ایران توسط دولت بایدن در جریان مذاکرات برای ورود مجدد به توافق هسته‌ای، با شدت بیشتری محکوم نشده است، ناامید شده‌اند.
متأسفانه، آزار و اذیت و تبعیض بهائیان در ایران یک مشکل جدی اجتماعی است که سال‌هاست ادامه دارد. اما چرا دولت بایدن هیچ فشار علنی بر این رژیم به دلیل نقض حقوق بشر اعمال نمی کند؟
 
علی ابراهیم زاده، یک فعال ایرانی آمریکایی که ریاست سازمان غیرانتفاعی «زندگی عادی» مستقر در لس آنجلس را بر عهده دارد، اشاره کرد: «اگر مردم ایران مطمین بودند که قدرت‌های آمریکا و اروپا از آنها و تلاش آنها برای رهایی واقعی از این رژیم شیطانی حمایت می‌کنند، آن‌گاه جرأت می‌کردند خودشان قیام کرده و سریعاً این رژیم را سرنگون می کردند.»
 
نویسنده مقاله : کارمل ملامد (Karmel Melamed)
ترجمه از تیم خبرگزاری ایرانشهر 
منبع خبر : 
https://www.jns.org/iranian-americans-denounce-ramped-up-persecution-of-bahais-in-iran/
 
http://www.iranshahrnewsagency.com/PrintNews.aspx?ItemId=64566