سناتور تد کروز در بیانیهای اختصاصی به فاکسنیوز دیجیتال گفت:«موسویان ارتباط نزدیکی با رژیم جمهوری اسلامی ایران و اقدامات تروریستی منسوب به آن دارد. ادامه حضور او در پرینستون نهتنها تبلیغ برای حکومتی ضدآمریکایی است، بلکه باعث نگرانی جدی در میان دانشجویان، بهویژه دانشجویان یهودی، شده است.»
حسین موسویان که در حال حاضر بهعنوان کارشناس سیاست خارجی خاورمیانه و امنیت هستهای در پرینستون شناخته میشود، سابقه سفارت ایران در آلمان و ریاست کمیته روابط خارجی شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی را در کارنامه دارد. حضور او در مراسم تشییع قاسم سلیمانی و مواضع حمایتی از گروههای حماس و حزبالله ـ که هر دو در فهرست سازمانهای تروریستی وزارت خارجه آمریکا هستند ـ از دلایل اصلی انتقادها عنوان شده است.
در نوامبر ۲۰۲۳، کمیته آموزش و نیروی کار مجلس نمایندگان آمریکا تحقیقاتی درباره نقش موسویان در «پیشبرد منافع رژیم ایران در فضای آکادمیک آمریکا» آغاز کرد.
ماکسیمیلیان مایر، رئیس انجمن «ببرهای پرینستون برای اسرائیل» و دانشجوی دوره کارشناسی دانشگاه پرینستون، در گفتوگو با فاکسنیوز گفت:«حضور فردی که در سطوح ارشد یک رژیم حامی تروریسم جهانی فعالیت کرده، تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا است.»
خاخام آبراهام کوپر، رئیس پیشین کمیسیون آزادی دینی بینالمللی آمریکا، نیز با انتقاد از سکوت پرینستون در قبال موسویان، خواستار پایان دادن به «این فصل شرمآور» شد و گفت: «دانشگاه پرینستون در برابر یهودستیزی و ارتباطات مشکوک موسویان بیتفاوت عمل کرده است.»
در مقابل، حسین موسویان در پاسخ به این اتهامات گفته است:«این ادعاها دروغ است. هیچ اتهام مستقیمی در حکم دادگاه میکونوس علیه من وجود ندارد و مقامات آلمانی هیچگاه من را اخراج یا محدود نکردهاند.»
با این حال، بر اساس شهادت ابوالقاسم مصباحی، مقام سابق وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در دادگاه میکونوس، موسویان در بسیاری از اقدامات تروریستی رژیم ایران در اروپا نقش داشته است. موسویان تاکنون به پیامها و تماسهای مکرر فاکسنیوز برای پاسخگویی واکنشی نشان نداده است.
به گزارش فاکسنیوز، در جریان ناآرامیهای اخیر در دانشگاه پرینستون، گروهی از حامیان حماس سخنرانی نفتالی بنت، نخستوزیر پیشین اسرائیل، را مختل کردند؛ اتفاقی که با واکنش شدید دانشجویان یهودی روبهرو شد. کریستوفر آیسگروبر، رئیس دانشگاه، در واکنش به این حوادث گفت:«از گزارشهای مربوط به زبان یهودستیزانه در جریان بازدید نخستوزیر سابق اسرائیل وحشتزده شدهام. دانشگاه در حال تحقیق است و در صورت لزوم، اقدامات انضباطی صورت خواهد گرفت.»
آیسگروبر با وجود موضعگیری نسبت به رویداد اخیر، در برابر انتقادات مربوط به موسویان همچنان سکوت کرده است.
همچنین بررسیهای فاکسنیوز از حساب کاربری اکس حسین موسویان نشان میدهد او در پستهای مختلف به اسرائیل حمله کرده و آن را با آلمان نازی مقایسه کرده است؛ مقایسهای که طبق تعریف «اتحاد بینالمللی یادبود هولوکاست»، مصداق یهودستیزی مدرن محسوب میشود.
تردیدها درباره سوابق تحصیلی موسویان
بخش دیگری از انتقادها به موسویان، به سابقه تحصیلی او بازمیگردد. طبق تحقیقات رسانهها، دانشگاه کنت بریتانیا ـ که گفته میشود موسویان مدرک دکترای خود را از آنجا گرفته ـ از ارائه پایاننامه دکترای او خودداری کرده و اعلام کرده که نسخهای از آن در فهرست کتابخانه موجود نیست.
ایرج مصداقی، نویسنده و فعال ایرانی مقیم سوئد، نیز تأیید کرده که از سال ۲۰۱۳ برای یافتن پایاننامه موسویان تلاش کرده، اما با پاسخ منفی دانشگاه مواجه شده است.
فاکسنیوز همچنین گزارش داده است که جستوجو در پایگاههای اطلاعاتی دانشگاههای آمریکا، بریتانیا و آلمان نیز نتیجهای درباره پایاننامه دکترای موسویان نشان نداده است.
پیشزمینهای از اعتراضات پیشین
پیش از این، رسانهی «ایرانشهر» گزارش داده بود که لادن بازرگان، فعال سیاسی و دادخواه مقیم کالیفرنیا، و مجید محمدی، فعال سیاسی مقیم نیویورک، همراه با شماری از فعالان ایرانی در محوطه دانشگاه پرینستون تظاهراتی علیه حضور موسویان برگزار کرده بودند.